Debat
Alle debatter
- Andel i ødegård
28. oktober 2024 19:14 - Skønt hus - men hvem ejer det?
24. oktober 2024 21:35 - 31 km rundvandring i Nordøstskåne - skriv dine kommentarer her
14. oktober 2024 15:43 - Cykelkort over Hven?
31. juli 2024 09:57
Skriv nyt indlæg
Mad på kanotur
Denne side er blevet vist 29167 gange
Svar på indlægget
Hej Julie
Er man ikke til dåse eller posemad (smager stort set eens og puha-bad altsammen, uanset hvad der står på emballagen) må man være kreativ og regne med at handle efter fem til seks dage. Anskaf to gode, mindre kølebokse og frys derefter det kød, pålæg og brød I kan lide rigtig dybt ned ( sæt fryseren på indfrysning) i dagsportioner. Læg nu mælk, smør, pålæg, rugbrød og andet der ikke skal/kan fryses ned i den ene køletaske med det kød/fisk man vil spise den første aften som køleelement(øverst). De øvrige frosne ting lægges i den anden boks. Denne boks pakkes ind i en sovepose el. lign.Når første ret er spist tager man næste aftensmad og lægger i køleboksen som køleelement. Vær opmærksom på at rigtig mange fryseposer blir utætte efter frysning, læg derfor varerne i ekstra pose når du pakker boksen. Start gerne med en færdiglavet ret der bare skal varmes som f.eks. chilli con carne. Lav en simpel melblanding med mel/fuldkornsmel og lidt sukker og salt og tag tørgær med. Man kan nu lave fladbrød, snobrød og lign. Ælt det sammen (med vand) når du/I kommer til overnatningspladsen (mens de andre slår telt op), så det er klar til brug ved spisetid. Brug en trangiagryde som dejfad. Øko-spegepølser er tit lavet "rigtigt"og behøver ikke køl, øko-ost holder også langt uden køl. Kartofler, pasta, frugt og grønt/dåsetomater holdes bare væk fra solen så holder det ferien ud, hvis ikke da det blir spist. I skal have mindst 2 kogeapparater med ellers tager det for lang tid! God fornøjelse og bon appetit...
Jørn
Er man ikke til dåse eller posemad (smager stort set eens og puha-bad altsammen, uanset hvad der står på emballagen) må man være kreativ og regne med at handle efter fem til seks dage. Anskaf to gode, mindre kølebokse og frys derefter det kød, pålæg og brød I kan lide rigtig dybt ned ( sæt fryseren på indfrysning) i dagsportioner. Læg nu mælk, smør, pålæg, rugbrød og andet der ikke skal/kan fryses ned i den ene køletaske med det kød/fisk man vil spise den første aften som køleelement(øverst). De øvrige frosne ting lægges i den anden boks. Denne boks pakkes ind i en sovepose el. lign.Når første ret er spist tager man næste aftensmad og lægger i køleboksen som køleelement. Vær opmærksom på at rigtig mange fryseposer blir utætte efter frysning, læg derfor varerne i ekstra pose når du pakker boksen. Start gerne med en færdiglavet ret der bare skal varmes som f.eks. chilli con carne. Lav en simpel melblanding med mel/fuldkornsmel og lidt sukker og salt og tag tørgær med. Man kan nu lave fladbrød, snobrød og lign. Ælt det sammen (med vand) når du/I kommer til overnatningspladsen (mens de andre slår telt op), så det er klar til brug ved spisetid. Brug en trangiagryde som dejfad. Øko-spegepølser er tit lavet "rigtigt"og behøver ikke køl, øko-ost holder også langt uden køl. Kartofler, pasta, frugt og grønt/dåsetomater holdes bare væk fra solen så holder det ferien ud, hvis ikke da det blir spist. I skal have mindst 2 kogeapparater med ellers tager det for lang tid! God fornøjelse og bon appetit...
Jørn
Jeg synes det er utrolig besværligt at have kølemad med - vi laver altid hjemmelavet mad og det kan sagtens lade sig gøre uden køl. Linket er til en bog du kan downloade og som er utrolig inspirerende.
Det er altid kødet der er en udfordring. Som supplement kan det godt være en ide at gå på udkig i lavprisvarehusene. I Aldi kan man fx få små smagfulde "Ølpølser" (kabbanocci) der kan holde sig uden køl - find dem ved pålægget eller fx fallaffelpulver fra Irma. Vi har altid mad med til en uge, og det kan sagtens lade sig gøre - skriv og spørg hvis du vil inspireres af vores madplan for i år.
Du må da meget gerne sende madplan som inspiration
Her er vores pakkeliste til 9 døgn. Listen passer ret præcist til 2 voksne i hårdt vejr med lange sejladser og uden indkøb under vejs og listen er gennemprøvet flere gange. Alt er begrænset i embalage af tidligere erfaringer, således al pap og overflødig embalage er væk. Desuden pakker vi alle aftenmåltider og morgenmåltider til hvert måltid i seperat pose, så det er nemt at finde ingredienser til hver morgen/aften. En god ide er at købe rugbrødet i små portioner - så holder det længere, hvis poserne ikke har været åbnede. Det er faktisk rugbrødet der er den største udfordring i varmt vejr - derfor er der 2 ekstra brødblandinger med.
Måltiderne er sammensat efter, at der skal være grønt til alle aftenmåltider, smage ordentligt og også være lidt sjovt at lave. Vi sætter stor pris på at madlavningen også er en stor del af oplevelsen på en kanoferie.
Dette mad kan nemt laves på en enkelt trangia også selv om det skulle suppleres med to børn. - jeg ville først overveje en ekstra, hvis vi var 4 voksne.
Jeg kan ikke se, hvor jeg vedhæfter - så enten må du lige give mig et fif om hvordan eller skriv din mail, så skal jeg sende den.
Måltiderne er sammensat efter, at der skal være grønt til alle aftenmåltider, smage ordentligt og også være lidt sjovt at lave. Vi sætter stor pris på at madlavningen også er en stor del af oplevelsen på en kanoferie.
Dette mad kan nemt laves på en enkelt trangia også selv om det skulle suppleres med to børn. - jeg ville først overveje en ekstra, hvis vi var 4 voksne.
Jeg kan ikke se, hvor jeg vedhæfter - så enten må du lige give mig et fif om hvordan eller skriv din mail, så skal jeg sende den.
Jeg vil også gerne have listen
[LINK VIRKER IKKE]
Hilsen Jens
[LINK VIRKER IKKE]
Hilsen Jens
Du må også gerne sende den til mig :)
Min mail er kathrine-birkelund@hotmail.com
Min mail er kathrine-birkelund@hotmail.com
Lyder som god inspiration :), så hvis I stadig følger med herinde er jeg også meget interesseret i listen - tkoefoed@yahoo.dk
Jeg vil også blive superglad, hvis der er en af jer, der vil være søde at sende listen til mig!
christinahjo@gmail.com
Tusinde tak for hjælpen og god tur til jer alle!
christinahjo@gmail.com
Tusinde tak for hjælpen og god tur til jer alle!
Lyder som god inspiration! Vil gerne meget gerne se listen
flemming_friis@hotmail.com
Tak og safe kanosejlads!
flemming_friis@hotmail.com
Tak og safe kanosejlads!
Jeg kunne også rigtig godt tænke mig listen! Dejligt med hjælpsomme folk.
camillabrinkloev@hotmail.com
På forhånd tak for den gode hjæp!
camillabrinkloev@hotmail.com
På forhånd tak for den gode hjæp!
Jeg vil da også meget gerne have sendt madplanen! Det lyder som et hit med inspiration!
KH
Nina
ninatipsmark@hotmail.com
KH
Nina
ninatipsmark@hotmail.com
Lidt ekstra inspiration - Når der skal købes mad ind til kanoturen, så prøv at ligge mærke til hvor mange varer der rent faktisk ikke står på køl i supermarkedet. Alle disse varer er generelt egnet. . Som kød erstatning kan det varm anbefales at bruge tørret soya granulat, som koges sammen med f.eks flåede tomater, eller kokosmælk på dåse. Ungerne tror stadig det er kyllingkød de får :-) Til morgenmad får vi næsten altid havregrød tilsadt et ekstra fpift i form af nødder eller mangler samt lidt kanel.
Hvis kød er et must, så tag frosset kød med til dag 1. Vi har desuden haft stort hel med følgende opskrift, som jeg har lært af en god ven fra Irak.
Lammekød skæres i tern (2*2 cm), overflødigt fedtfjernes, men der skal være lidt lamme fedt tilbage da dette sammen med smøret er fast ved stueemp. og koges i rigtigt og rigeligt smør
Kogningen fortsætter indtil det næsten ikke bobler mere, så er alt vandet i kødet kogt fra.regn med mindst 3 timer. Herefter hældes kødet på atamon skyllede glas. Kødet presses godt sammen og der hæles 1-2 cm af kogesmøret på toppen. Glassende lukkes omhyggeligt. Pas på det er enormt varmt. Dette kød kan nu holde sig mindst en uge. Smager fremragende med flåede tomater, og ris til.
Hvis kød er et must, så tag frosset kød med til dag 1. Vi har desuden haft stort hel med følgende opskrift, som jeg har lært af en god ven fra Irak.
Lammekød skæres i tern (2*2 cm), overflødigt fedtfjernes, men der skal være lidt lamme fedt tilbage da dette sammen med smøret er fast ved stueemp. og koges i rigtigt og rigeligt smør
Kogningen fortsætter indtil det næsten ikke bobler mere, så er alt vandet i kødet kogt fra.regn med mindst 3 timer. Herefter hældes kødet på atamon skyllede glas. Kødet presses godt sammen og der hæles 1-2 cm af kogesmøret på toppen. Glassende lukkes omhyggeligt. Pas på det er enormt varmt. Dette kød kan nu holde sig mindst en uge. Smager fremragende med flåede tomater, og ris til.
Den madplan lyder da helt fantastisk, er der een venlig sjæl som vil sende den til mig på ingeskaarup@hotmail.com.
1000 tak for hjælpen, inge
1000 tak for hjælpen, inge
Send også meget gerne madplanen til mig tak!
christian.gabe@gmail.com
christian.gabe@gmail.com
jeg skal på kanotur om en uge med en del unger så jeg er også meget intereseret i madplanen så hvis der er en der er sød at sende den til mig med venlig hilsen jannie.
jannielafrenz@hotmail.com
jannielafrenz@hotmail.com
Vi skal snart på kajak tur, og kunne også godt bruge lidt inspiration.
Ville blive glad hvis du havde tid til at sende madplanen til mig.
Venlig hilsen Lene
lvernerlund@gmail.com
Ville blive glad hvis du havde tid til at sende madplanen til mig.
Venlig hilsen Lene
lvernerlund@gmail.com
Altså hvis nogle har mulighed for det vil jeg også meget gerne have madplanen :) Skal afsted i næste uge med min kæreste :)
stine_gb@hotmail.com
stine_gb@hotmail.com
Listen bliver lagt ind her på siden da der har været stor interesse for den. Jeg har lavet den som en fuld pakkeliste, da jeg godt kan huske hvor svært det var at pakke første gang.
Beklager meget, for dem der ikke nåede at få listen inden de skulle af sted, men jeg har selv været på kanoferie. En uge på Stora Lee ved Lennartsfors - 5 dages dagsregn, 2 dages byger og en solskinsdag - men hvad pokker, jeg er sikkert at finde i kanoen igen næste år.
Beklager meget, for dem der ikke nåede at få listen inden de skulle af sted, men jeg har selv været på kanoferie. En uge på Stora Lee ved Lennartsfors - 5 dages dagsregn, 2 dages byger og en solskinsdag - men hvad pokker, jeg er sikkert at finde i kanoen igen næste år.
Her er Pia Førbys pakkeliste til 9 døgn:
www.sydsverige.dk/media/pdf/pakkelister_til_kano.xls
Listen indeholder madplan + alt det andet to voksne bruger.
Du skal have Microsoft Excel (regneark) på din computer for at kunne åbne liste.
www.sydsverige.dk/media/pdf/pakkelister_til_kano.xls
Listen indeholder madplan + alt det andet to voksne bruger.
Du skal have Microsoft Excel (regneark) på din computer for at kunne åbne liste.
Hej,
Håber stadig er der er liv i denne tråd.
Jeg har hentet og handlet efter Pias pakkeliste.
Nu melder spørgsmålet sig så; er det ikke kun til aftensmad?
Hvad med morgen og middagsmad?
Michael
Håber stadig er der er liv i denne tråd.
Jeg har hentet og handlet efter Pias pakkeliste.
Nu melder spørgsmålet sig så; er det ikke kun til aftensmad?
Hvad med morgen og middagsmad?
Michael
Godmorgen.
Man skal bare kigge ordentligt efter i Excelarket.
Man skal bare kigge ordentligt efter i Excelarket.
Listen bliver sikkert opdateret/udvidet i år. Er ved at planlægge årets tur i august. Eksperimenterer i år med at tørre mad ned. Har investeret i en dehydrator (varmluftsovn kan også bruges), så der kan medbringes flere ferskvarer i tørret form mens vægten kan reduceres voldsomt. Det giver helt andre muligheder for madudvalget.
PS til Christian - listen ligger på indlægget den 4-8-10
PS til Christian - listen ligger på indlægget den 4-8-10
Hej Pia, jeg vil bare gøre opmærksom på at man i IRMA kan købe Westfalsk rugbrød, der kan holde sig i et halvt år. Det er skiveskåret og i små pakker, og det smager fortrinligt.
Hej Pia,
Lyder fantastisk med denne liste, vi er 3 drenge der skal afsted her i aug.
Gider du sende listen til mig også ?
På forhånd tusind tak :-)
burnnice@hotmail.com
Michael
Lyder fantastisk med denne liste, vi er 3 drenge der skal afsted her i aug.
Gider du sende listen til mig også ?
På forhånd tusind tak :-)
burnnice@hotmail.com
Michael
Til Michael - Der er link til pakkelisten her i tråden.
Det lyder kanon.. og jeg vil også have mad listen til mig. mit email-adresse er vuf@me.com. På forhånd Tusinde Tak ;-)
Hej alle sammen, jeg skal på kanotur her om en uge, og jeg skal sejle sammen med min fætter, og vi har ikke fundet ud af hvad vi skal have til morgenmad?
- så derfor tænkte jeg om i havde nogle gode ideér, så det ikke bare bliver brød og en bytte nutella :)
- tak på forhånd
- så derfor tænkte jeg om i havde nogle gode ideér, så det ikke bare bliver brød og en bytte nutella :)
- tak på forhånd
Hej Sebastian
Her med sender jeg vores menu, som vi fik i år.
Vi var 38 personer 12 voksne resten børn.
Hvis du har brug for oplysniger, skriv til mig.
alt varmt lavet over bål.
Ronald
Årets Bål Menu 2012
FREDAG:
Aften.
div Pølser m brød
Helstegte marinerede kyllinger grillet over åben ild
Pasta salat
Kaffe ad libitum, sukker og Mælk incl.
Varm Kakao
Pande kager lavet over åben ild
Lørdag
Morgen Taffel,
-Spejlæg
-cøcktail pølser
-Bacon
- ristet brød
- div oste
- syltetøj
- pålæg chokolade
- Varm leverpostej
- kaffe , kakao
Middag:
Dansk Smørrebrød m. diverse pålæg ad libitum.
Aften
Bøffer af Argentinsk Okse højreb, ad libitum.
Pasta salat
div Pølser m brød
Kaffe ad libitum, sukker og Mælk incl.
Varm Kakao
Pande kager lavet over åben ild
Søndag:
Morgen Taffel,
-Spejlæg
-cøcktail pølser
-Bacon
- ristet brød
-kaffe , kakao
-div oste
- syltetøj
- pålæg chokolade
- Varm leverpostej
Middag:
Dansk Smørrebrød m. diverse pålæg ad libitum.
Her med sender jeg vores menu, som vi fik i år.
Vi var 38 personer 12 voksne resten børn.
Hvis du har brug for oplysniger, skriv til mig.
alt varmt lavet over bål.
Ronald
Årets Bål Menu 2012
FREDAG:
Aften.
div Pølser m brød
Helstegte marinerede kyllinger grillet over åben ild
Pasta salat
Kaffe ad libitum, sukker og Mælk incl.
Varm Kakao
Pande kager lavet over åben ild
Lørdag
Morgen Taffel,
-Spejlæg
-cøcktail pølser
-Bacon
- ristet brød
- div oste
- syltetøj
- pålæg chokolade
- Varm leverpostej
- kaffe , kakao
Middag:
Dansk Smørrebrød m. diverse pålæg ad libitum.
Aften
Bøffer af Argentinsk Okse højreb, ad libitum.
Pasta salat
div Pølser m brød
Kaffe ad libitum, sukker og Mælk incl.
Varm Kakao
Pande kager lavet over åben ild
Søndag:
Morgen Taffel,
-Spejlæg
-cøcktail pølser
-Bacon
- ristet brød
-kaffe , kakao
-div oste
- syltetøj
- pålæg chokolade
- Varm leverpostej
Middag:
Dansk Smørrebrød m. diverse pålæg ad libitum.
Hej,
Hvis der stadig er nogle som ligger inde med listen må I meget gerne sende den til:
porsborg715@gmail.com
Mange tak!
Hvis der stadig er nogle som ligger inde med listen må I meget gerne sende den til:
porsborg715@gmail.com
Mange tak!
Jeg ville også blive glad for at få tilsendt listen til Henrik.jacobsen@hotmail.com.
På forhånd tak😀
Henrik
På forhånd tak😀
Henrik
Andreas og Henrik, hvis I ikke allerede har set det, så ligger pakkelisten lidt højere oppe i tråden, lige til at downloade.
Jeg har lige hentet den, ser god ud :-)
Tak til Pia for at dele :-)
Jeg har lige hentet den, ser god ud :-)
Tak til Pia for at dele :-)
1000 tak til Pia for at dele!!:)
Også 1000 tak til Pia herfra. Ligner den helt perfekte liste :)
Hej Jenice
Den ligger her i tråden, se under 4. august 2010.
Den ligger her i tråden, se under 4. august 2010.
Svar på indlægget
Hej
Er her nogle her, der har nogle gode forslag til, hvad man kan lave af mad på kanoferien? Vi har Trangia, så det skal være noget, der kan laves på den :)
Mvh